5 Cyberangreb, som var med til at ændre verdenen

Cyberangreb bliver en større trussel i takt med at teknologi og it bliver mere og mere vigtigt i vores liv. Hackere kan finde frem til hvad vi har søgt på, hvor vi bor og meget mere. Søger du f.eks. på Maler, så kan hackere finde frem til at du har søgt på dette og få enormt meget personligt data om dig ud af det. Her er 5 cyberangreb, som var med til at ændre verdenen.

 

Morris-ormen 1988

 

Tilbage i 1988 slap den 23-årige Robert Tappan Morris det første eksempel på det vi kender som en computerorm fri på internettet. Det var harmløs, men målet var, at den skulle komme ind på så mange computere som overhovedet muligt, så hurtigt som muligt. Det var dog ikke harmløst for dem der fik ormen, da den ville kopiere sig og køre uendeligt meget indtil at en computer vil blive langsommere og til sidst crashe. Han ramte op mod 10% af alle computere i verdenen.

 

ILOVEYOU 2000

 

ILOVEYOU var en falsk kærligheds mail, som blev sendt ud til en masse computere på Filippinerne. Der gik dog ikke lang tid før at den spredte sig til hele verdenen og det er det først eksempel på en mail virus, som hurtigt overtog hele verdenen. På det tidspunkt fungerede spam i mailboksen ikke og derfor var dette hackerangreb meget effektivt.

 

Stuxnet 2009

 

Stuxnet er det første eksempel på et hackerangreb som var direkte ondsindet og blev brugt som våben mod en hel nation. Ideen med programmet var, at det skulle angribe de computere, som styrede centrifugerne til uranberigelse på atom faciliteterne i Natanz i Iran. Man kunne skrue op og ned for denne berigelse og dermed istandgøre Iran hvad angik atombomber.

 

Wannacry 2017

 

Wannacry var et hackerangreb, som kidnappede kæmper mængder data fra store virksomheder og kendte mennesker og krævede løsesummer for ikke at udgive dataene. Det var altså en moderne form for at kidnappe kongens datter og dette hackerangreb blev kæmpe og fik virksomheder til at gå meget mere op i IT sikkerhed.

 

Not Petya 2017

 

Not Petya mindede om Wannacry og gjorde egentligt det samme bare på en endnu større skala.

 

Hvis du vil vide mere så kan du læse mere om store hackerangreb i denne artikel.