Teknologi til sikring og inspektion af kloakrør

Kloaksystemet er noget, vi ikke tænker så meget på i hverdagen, selvom det har stor indflydelse på, hvordan vi lever. Hvis der kommer problemer i kloakken, er det dog noget, vi lægger mærke til. Selvom man i dag laver holdbare kloakrør, holder de ikke evigt, og der kan stadig komme skader. Der kan komme et brud på dem, der kan komme fremmedlegemer ind i rørene eller der kan komme en tilstopning. Når der bliver meldt, at noget er galt med kloaksystemet, bliver der foretaget en TV-inspektion.

TV-inspektion

Hvis rørene bliver tilstoppede eller skadet på anden måde, kan man se skaden med et kamera. En klassisk TV-inspektion bliver udført ved at sende en ledning ned i kloakrøret med et lille kamera. Ledningen og kameraet skal føres manuelt. Når skaden eller tilstopningen er fundet, kan problemet blive ordnet ved det pågældende rør. Nu kan man dog få selvkørende kameratraktorer, der kan inspicere meget hurtigere og meget længere. Her kan du læse mere, finde et kloak kamera og meget mere udstyr til TV-inspektion. Du kan også få speciel software, så det er hurtigt at registrere fejlen, når den er fundet i kloakrørene. Det er nemt at lave en fyldestgørende skaderapport med billeder og videoer af skader og inspektion. Derudover kan du også finde TV-bil modeller med forskelligt tilbehør. Bilen kan skræddersyes til dine behov, så inspektionen bliver så effektiv som muligt, og problemet hurtigt kan løses.

Kameratraktor

En kameratraktor er et kamera på fire hjul, der kan køre nede i kloakrørene. En operatør kan sidde i en bil eller en varevogn, styre den og se på, hvad kameraet ser. På den måde kan operatøren hurtigt finde fejlen i kloakrøret. Kameratraktoren har naturligvis et lys, så operatøren kan se nede i kloakken. Derudover kan der sættes vægtklodser på den for at øge stabiliteten, hvis den skal køre i større kloakrør. Kloakrør kommer i forskellige størrelser, men traktoren kan køre i rør, der er alt fra 7 centimeter i højde og bredde til to meter. Den kan trække et kamerakabel ud, som kan føres ned i stikledninger i kloaknettet. Kablet kan strække sig op til 140 meter. Traktoren selv kan komme 600 meter væk fra operatøren, hvilket er meget længere end de fleste håndskubbede kameraer, kan komme. Med al den nye teknologi har det aldrig været nemmere at opdage problemer i kloaksystemet.